Cursa de
48 de ore  

de
Andrew Bourelle

.

Editura Trei
Colecția: Fiction Connection
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: 48 Hours to Kill (2021)
Traducere: Constantin Dumitru-Palcus
Număr de pagini: 466
Format: paperback cu supracopertă

.

Cursa de 48 de ore este un thriller de acțiune încărcat cu suspans și adrenalină, desfășurat în regim de countdown ce curge înnebunitor, sporind tensiunea odată cu fiecare capitol adăugat.

Protagonistul său are doar două zile în care poate să rezolve misterul dispariției surorii lui ori să răzbune eventuala moarte a acesteia.

Ethan Lockhart ispășește o pedeapsă cu închisoarea pentru jaf armat, când află  tragica veste că sora lui, Abby, a fost ucisă.

Primind în mod neașteptat o permisiune de ieșire din penitenciar care-i întrerupe executarea sentinței, fără nici un paznic sau dispozitiv de urmărire atașat, Ethan are 48 de ore pentru a participa la înmormântare.
Odată scursă această perioadă de timp, trebuie neapărat să se întoarcă înapoi, riscând altfel agravarea pedepsei din care mai avea doar doi ani de executat.

O mică speranță apare când condamnatului i se aduce la cunoștință că trupul surorii sale nu a fost găsit, autoritățile insistând însă, pe motive încă neclare, că există suficiente dovezi pentru a susține ideea că Abby e moartă.

Ethan se luptă cu vinovăția de a nu fi fost alături de sora lui, pe care a iubit-o enorm.
Deși a lăsat-o în grija complicilor săi infractori, împotriva cărora a refuzat să depună mărturie, ea a ajuns stripteuză și pare să fi apucat pe același drum al pierzaniei ca el.

Când descoperă că presupusa crimă are legătura cu lumea interlopă de care încerca să se desprindă, pușcăriașul în permisie jură că își va folosi abilitățile violente pentru ultima dată, decis să ia justiția în propriile mâini.

Cursa de 48 de ore - recenzie

Pe parcursul investigației, Ethan face echipă cu cea mai bună prietenă din copilărie a surorii sale, Whitney, ce a fost întotdeauna îndrăgostită de el. Chimia lor este electrizantă și unul dintre cele mai bune aspecte ale poveștii.

Cămătarul Shark, fostul șef al lui Ethan, conduce acum un adevărat imperiu criminal și este înconjurat de indivizi siniștri periculoși.

Pe măsură ce Ethan și Whitney găsesc noi indicii, sunt tot mai convinși că Shark e responsabil pentru crimă, chiar dacă nu au încă dovezi clare.

Pentru a dezlega misterul morții lui Abby, Ethan va trebui să redevină înspăimântătoarea brută agresivă care își dorea să nu mai fie vreodată.

Cursa de 48 de ore este o poveste adrenalinică despre răzbunare, iubire și dreptate, cu gangsteri sadici, pușcăriași pocăiți și stripteuze curajoase.

Nu e de mirare că recomandă romanul chiar marele maestru al acestui gen de thriller, Lee Child, pentru că stilul său seamănă foarte mult cu stilul creațiilor lui:

„Un thriller perfect cu acțiunea desfășurată într-un timp limitat, cu profunzime, personaje și mister — recomand din toată inima.”
Lee Child

„Plină de energie! Bourelle este un scriitor care merită urmărit.”
Publishers Weekly

„O poveste cu ritm alert și un mod minunat să-ți petreci, dacă nu 48 de ore, măcar trei sau patru.”
Kirkus Reviews

„De departe cel mai intens thriller al anului, cu o acțiune violentă, dialoguri pline de forță și personaje foarte ușor de plăcut, care-i lasă cititorului o impresie de durată.”
Best Thriller Books

Andrew Bourelle
este autorul romanului Heavy Metal și a scris, împreună cu James Patterson, Texas Ranger și Texas Outlaw.
Povestirile lui scurte au fost publicate în numeroase reviste literare și antologii de ficțiune.
Este profesor asociat de engleză la University of New Mexico.

images (3)

Articolul face parte dintr-un blog-tur organizat cu ocazia lansării romanului.

Logo Crime Club

Puteți citi alte opinii despre carte, pe paginile:

Literatura pe tocuri
Biblioteca lui Liviu
Cărțile mele și alți demoni
Anca și Cărțile
Pălărisme
Ciobanul de azi
CITESTE-MI-L
Falled
Fata Cu Cartea

images (3)

Volumul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Editura Trei - logo