Supraviețuitorii

de
Jane Harper

.

Editura Trei
Colecția: Fiction Connection
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: The Survivors (2020)
Traducere: Alunița Voiculescu
Număr de  pagini: 448
Format: paperback cu supracopertă

.

Romanul Supraviețuitorii este un thriller de atmosferă, în care maiestuozitatea naturii joacă un rol important – aceasta reducând mereu ființa umană la rolul de neînsemnată victimă, în ciocnirea cu orice manifestare violentă a sa.

Suntem debarcați în Evelyn Bay, un paradis al surfiștilor din Tasmania – tărâmul insular cel mai sudic al Australiei – ce se aglomerează și se golește de lume în ritmul stagiunii turistice, într-un peisaj feeric, cu lungi întinderi de plaje, ape cristaline, peșteri inundabile, natură necontaminată și relicve istorice (epave de corăbii).

Comunitatea autohtonă pare liniștită, localnicii se cunosc între ei, poate unii mult prea bine, în timp formându-și o rețea de secrete și complicități, ca în orice altă colectivitate cu trecut zbuciumat.

Când Kieran Elliott se întoarce pe plaiurile natale, împreună cu soția sa Mia și fiica de câteva luni, Audrey, regăsește culorile, gusturile, aromele cunoscute, dar și amintiri pe care ar fi vrut să le uite.

Familia lui nu a acceptat niciodată pe deplin moartea fratelui său mai mare Finn, care împreună cu prietenul Toby, au fost înghițiți de ocean, în tentativa de a-l salva chiar pe el, din cea mai mare furtună ce a răvășit vreodată zona.

În relația cu ai săi, Kieran este condamnat să devină custode al legendei inatacabile a fratelui mort și să se simtă mereu inadecvat, doar pentru că a supraviețuit teribilei încleștări cu natura.

Supravietuitorii - recenzie

Întoarcerea acasă capătă însă în curând un caracter și mai dramatic, atunci când pe plajă este descoperit cadavrul lui Bronte, o barmaniță pasionată de fotografie.

Investigațiile privind moartea ei deschid vechi răni legate de evenimentele din acea memorabilă furtună ucigașă.

Kieran își întâlnește prietenii de odinioară, pe Sean, Ash și Olivia (care între timp au devenit un cuplu), și încearcă să înfrunte adevărul despre ce s-a întâmplat de fapt în acele zile tragice, de acum 12 ani.

O epavă scufundată, o fată dispărută și întrebări care n-au fost niciodată alungate…
Secrete de mult îngropate amenință să iasă la lumină…

Autoarea romanului Supraviețuitorii, Jane Harper, s-a născut în Manchester și s-a mutat cu familia în Australia când avea opt ani.
Cărțile ei sunt publicate în 40 de țări, iar Arșița, volumul de debut, a fost adaptat pentru marele ecran într-un film cu buget mare, avându-l în distribuție pe Eric Bana.

A primit numeroase premii importante, printre care:
Australian Book Industry Awards Book of the Year, Australian Indie Awards Book of the Year, CWA Gold Dagger Award pentru cel mai bun roman polițist, British Book Awards Crime and Thriller Book of the Year.

Jane a lucrat ca ziarist în presa scrisă timp de treisprezece ani, în Australia și în Marea Britanie, iar acum locuiește în Melbourne, împreună cu soțul și cei doi copii.

De aceeași autoare, la Editura Trei au mai apărut titlurile
Arșița și Forța naturii.

images (3)

Articolul face parte dintr-un blog-tur organizat cu ocazia apariției în limba română a romanului.
Puteți citi alte opinii despre carte, pe paginile:

Literatura pe tocuri
Biblioteca lui Liviu
Cărțile mele și alți demoni
Anca și Cărțile
Ciobanul de azi
CITESTE-MI-L
Falled
Palarisme.ro

images (3)

Volumul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Editura Trei - logo