The Gray Man

Prins în capcana marilor puteri

de
Mark Greaney

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: On Target  (2010)
Traducere: Mirela Dorobanțu
Număr de pagini: 400

.

 

The Gray Man. Prins în capcana marilor puteri este continuarea romanului The Gray Man. Asasinul din umbră și al doilea volum din seria spy thriller care îl ca protagonist pe Court Gentry, fostul agent CIA poreclit Cameleonul, devenit asasin plătit.

Un erou deloc mai prejos decât celebrii James Bond, Jason Bourne, Jack Ryan sau Jack Reacher, ce își păstrează principiile chiar și în lumea crimei organizate, pentru că valoarea proprie îi permite să nu accepte decât contracte de lichidare propuse exclusiv pe numele unor indivizi care, în opinia sa, merită o pedeapsă extrajudiciară, a unor oameni răi ce trebuie să dispară.

«În lume există două tipuri de oameni. Numai două: oi și lupi. Court era lup și o știa prea bine. În ultimele câteva luni devenise mai slab, dar un lup rămâne întotdeauna un lup și asta nu-i fusese niciodată mai clar decât îi era acum, la bar, înconjurat de o sută de oi. Nimeni din mulțime nu-și făcea griji în privința amenințărilor, așa cum își făcea el. Nimeni din mulțime nu studia ieșirile, bărbații de la mese sau tipul de sticlă al ferestrei din față. Nimeni din mulțime nu observa numărul scăzut al forțelor de ordine de pe stradă sau al stâlpilor de iluminat de pe aleea întunecată. Nimeni din mulțime nu știa unde să stea în așa fel încât nicio oglindă să nu-i proiecteze reflexia în restul încăperii.

Nimeni din mulțime nu avea un plan să fugă, în caz de nevoie, pentru a-și salva viața.» 

După ce a rămas fără niciun om în care să mai aibă încredere, odată cu trădarea ultimului său partener, Court Gentry este nevoit să recurgă la un intermediar dubios, ce poate el însuși deveni o sursă de pericol.

«Nu fusese o călătorie plăcută, iar Gregor Ivanovic Sidorenko nu era prietenul lui Court Gentry. Court nu avea prieteni. Și era puțin probabil ca Sidorenko, sau Sid, cum era cunoscut în Vest, să aibă vreun prieten. Era un mafiot rus, un lider puternic în Sankt Petersburg. Conducea o organizație care controla jocuri ilegale de noroc, droguri, prostituate, asasini plătiți și… spre disperarea asasinului american, pe Court Gentry, Cameleonul.

Deși activa în același domeniu, Gregor Sidorenko nu era Donald Fitzroy. Sir Donald fusese intermediarul lui Court timp de câțiva ani, încă de când CIA îl urmărise pe Gentry în afara Statelor Unite, cu o directivă oficială prin care putea fi împușcat fără avertisment. Fitzroy îl luase la el, îi oferise contracte bune împotriva băieților răi, îl plătise corect pentru munca lui și, la un moment dat, chiar îl angajase să-i păzească familia. Dar apoi Fitzroy fusese încolțit și-l trădase pe Court; deși își exprimase regretul în nenumărate ocazii, ba chiar își oferise viața ca recompensă angajatului american, Gentry știa că nu va mai avea niciodată încredere în el.

Nu va mai avea vreodată încredere în cineva.

Sid era un gunoi, dar se știa ce fel de om este. Court știa că nu putea avea încredere în rusul cu limba despicată, dar Sid îi putea oferi acces la câteva dintre cele mai profitabile contracte din industrie. La rândul lui, Sid fusese de acord când Gentry îl avertizase că va accepta numai acele lovituri pe care le considera corecte sau care cel puțin se încadrau în categoria celor „neutre din punct de vedere moral”.» 

the-gray-man-prins-in-capcana-marilor-puteri-recenzie

Pentru tagma asasinilor plătiți, nu există bine sau rău, doar misiuni îndeplinite.
Însă pentru Court Gentry, viețile oamenilor nevinovați nu și-au pierdut valoarea.
Acestea merită protejate, chiar cu prețul propriei vieți.

În The Gray Man. Prins în capcana marilor puteri, Cameleonul are o nouă misiune pe muchie de cuțit, în lumea intrigilor la nivel înalt și a pericolelor mortale!

De data aceasta, ținta sa este un dictator asupra căruia planează acuzația de genocid.

Imediat ce acceptă să apere interesele Rusiei, el este contactat de șefii nemiloși ai CIA, care îi cer să-și dovedească loialitatea față de SUA.

 În jocul de șah al marilor puteri, orice mișcare greșită poate fi fatală, astfel că Gentry trebuie să ia decizii dificile pentru a rămâne în viață.

Această franciză literară a inspirat recentul film Netflix: The Gray Man, cu Ryan Gosling și Chris Evans în rolurile principale.

„Seria The Gray Man strălucește ca lama unui cuțit pe o alee întunecată.” – David Stone, autor de bestsellere New York Times

„Dur, rapid și neîndurător – exact cum ar trebui să fie un thriller.” – Lee Child, autor de bestsellere #1 în Topul New York Times

Mark Greaney este autorul seriei The Gray Man, care a ajuns bestseller Number 1 în topul New York Times, dar și coautor al unor romane semnate de Tom Clancy.

Un specialist al poveștilor cu spioni pline de adrenalină și intrigi la nivel înalt, Greaney reușește de fiecare dată să creeze personaje memorabile care își dezvăluie secretele treptat, volum cu volum.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone